Dzielarka automatyczna do bułek Mono Gemini z przystawką do wydłużania kęsów ciasta.

W pełni automatyczna 2 rzędowa dzielarko – zaokrąglarka do produkcji bułek Gemini
Wydajność urządzenia do 3200 bułek na godzinę

Dzielarko-zaokrąglarka automatyczna 2 rzędowa do produkcji bułek firmy MONO Equipment powstała z myślą o wygodnym i precyzyjnym przygotowaniu dużej liczby bułek.
Do skonfigurowania i obsługi wymagana jest tylko jedna osoba a jej kompaktowa konstrukcja powoduje, że urządzenie zajmuje zaskakująco niewiele miejsca aby sprawnie dzielić i zaokrąglać kęsy ciasta. Są to cechy które sprawiają, że może pracować tam , gdzie przestrzeń jest na wagę złota.
Komputer z intuicyjnym kolorowym ekranem dotykowym przechowuje do 60 programów i zapewnia użytkownikowi pełne sterowanie nad procesami dzielenia i zaokrąglania , umożliwiając produkcję szerokiej gamy bułek o masie od 40-110 g. Inne zakresy mas dostępne są na zamówienie.

Ciasto jest umieszczane w leju o pojemności 15 kg po czym jest delikatnie podawane dalej za pomocą specjalnie zaprojektowanych gwiazd które zapobiegają zmęczeniu ciasta. Następnie jest precyzyjnie podzielone w komorze głównej i zaokrąglone za pomocą płyty zaokrąglającej. Zintegrowany posypywacz mąki chroni ciasto przed przywieraniem,
Ponadto urządzenie do wydłużania dodatkowo poszerza zakres produkcji bułek włączając w to bułki do hot-dogów/ paluchy, bułki do hamburgerów. Zapewnia to prawdziwą uniwersalność w jednym małym urządzeniu.

2 rzędowa maszyna do produkcji bułek Gemini

Zapewnia dokładną, stałą i bezproblemową produkcję bułek

zdjęcie zdjęcie zdjęcie

Kompaktowa maszyna do produkcji bułek Gemini firmy MONO została zaprojektowana, aby zminimalizować wysiłek wkładany w produkcję dużej ilości bułek o powtarzalnej jakości, zapewniając doskonałe rozwiązanie dla małych i średnich piekarni rzemieślniczych.

2 rzędowa maszyna do produkcji bułek Gemini jest ładowana ciastem od góry poprzez lej o pojemności 15 kg , który z boku posiada dwa posypywacze mąki, które wspomagają czysty i płynny ruch ciasta przez cały proces dzielenia i zaokrąglania. Gwiazdy delikatnie odcinają kawałki ciasta i ostrożnie podają je do komory głównej, gdzie jest ono popychane przez tłok do komory zaokrąglającej bębna i odcinane w zależności do ustawionej wielkości.

Bęben następnie obraca się do ponownego cyklu napełnienia ciastem , podczas gdy wcześniej napełnione komory ciasta zostają poddane obróbce poprzez styczność z płytą zaokrąglającą, gdzie ma miejsce proces zaokrąglania. Fotokomórka stale monitoruje podawanie ciasta z leja i zapewnia płynny, nieprzerwany przepływ ciasta do sekcji dzielących i zaokrąglających maszyny. Zaokrąglone kawałki ciasta są następnie transportowane z maszyny za pomocą taśmy odbiorczych.

Każdy etap procesu dzielenia i zaokrąglania jest sterowany z komputera za pomocą intuicyjnego kolorowego ekranu dotykowego, który przechowuje do 60 programów. Po utworzeniu i zapisaniu receptury produktu można ją natychmiast wywołać po dotknięciu ikony.

Okienka inspekcyjne do podglądu skierowane w stronę operatora również zapewniają piekarzowi bezpieczny i łatwy sposób monitorowania poziomu ciasta w leju i komorze dzielenia, gdy maszyna pracuje. Zgodnie z oczekiwaniami, cała maszyna do produkcji bułek jest wyposażona w elementy zabezpieczające, które natychmiast zatrzymują maszynę, jeśli zostanie otwarty którykolwiek z punktów dostępu.

Urządzenie – przystawka do wydłużania

zdjęcie

 

Zwiększa gamę produktów, możliwość produkcji bułek typu hot dog / paluch, bułek typu hamburger i bułek wydłużanych

zdjęcie zdjęcie zdjęcie

 

Ponadto urządzenie do wydłużania połączone z 2 rzędową maszyną do produkcji bułek Gemini znacząco zwiększa różnorodność produktów, które można produkować, łącznie ze spłaszczonymi bułkami do hamburgerów, bułkami wydłużanymi i bułkami do hot dogów / paluchów.
Połączenie możliwości 2 rzędowej dzielarko-zaokrąglarki do produkcji bułek o zakresie wagowym 40 do 110 g z dodaną funkcjonalnością urządzenia do wydłużania bułek, umożliwia produkcję szerokiej gamy doskonale zaokrąglonych bułek o różnej wadze, rozmiarze i kształcie. Efektem jest wysoce wszechstronna mini linia produkcyjna do bułek.

Proste w obsłudze, intuicyjnie ustawiane urządzenie do wydłużania bułek delikatnie przenosi zaokrąglone kęsy ciasta z dzielarko-zaokrąglarki i zabiera je w kontrolowaną podróż przez wiele rolek i pasów z nieklejącego się poliestru/bawełny, aby stopniowo i systematycznie zmniejszyć ich grubość i zmienić formę aż wyjdą w odpowiednim kształcie i rozmiarze.
Po osiągnięciu przez bułkę doskonałego kształtu i profilu wartości z rolek i pasów można bezpośrednio przenieść i wprowadzić do programu z recepturą produktu w ekranie dotykowym dzielarko-zaokrąglarki do bułek Gemini, gdzie zostanie zapisana, gwarantując, że kolejne produkowane bułki będą miały ten sam kształt i powtarzalną najwyższą jakość.

Ergonomiczny kształt przystawki do wydłużania bułek także umożliwia przesunięcie pod kątem pasa odbiorczego na kółkach podczas pracy, aby ustawić go przodem do piekarza w celu ułatwienia układania na blachach lub kastach. Następnie można go starannie złożyć, gdy nie jest używany. W ten sposób oszczędza się cenne miejsce w piekarni.
Kolejną korzyścią przystawki do wydłużania bułek jest to, że jest zasilana bezpośrednio przez 2 rzędową dzielarko-zaokrąglarkę do produkcji bułek Gemini, a tym samym likwiduje potrzebę dedykowanego własnego zasilania.

Doskonałe połączenie dzielarko-zaokrąglarki z przystawką do wydłużania – zapewnia dużą elastyczność

Specjalnie zaprojektowane urządzenie- przystawka do wydłużania zaokrąglonych kęsów ciasta przekształca dzielarko – zaokrąglarkę do produkcji bułek w uniwersalną linię do produkcji, możliwiając tworzenia różnorodnego asortymentu bułek począwszy od okrągłych, do hamburgerów, podłużnych i do hot dogów / paluchów. To wszystko możemy osiągnąć za pomocą tego zajmującego niewiele miejsca zestawu maszyn

Lej na ciasto
Sterownik z ekranem dotykowym Posypywacz mąki
Port USB Obudowa zewnętrzna
Obudowa zewnętrzna
Wyłącznik awaryjny
Taśmy odbierające
Okienko inspekcyjne
Obudowa zewnętrzna
Pojemnik
Kółka Obudowy zewnętrzne

 

Kompaktowa 2 rzędowa dzielarko-zaokrąglarka do produkcji bułek powstała z myślą o wygodnym i precyzyjnym przygotowaniu dużej liczby bułek.

Produkując do 3200 szt/h , ta w pełni automatyczna dzielarko-zaokrąglarka posiada zakres wagowy od 40-110 g. Inne zakresy dostępne są na zamówienie.

Łatwe i intuicyjne programowanie ekranu dotykowego zapewnia pełne sterowanie wagą, kształtem i wydajnością

 

zdjęcie

2 rzędowa dzielarko-zaokrąglarka MONO Gemini – ekran dotykowy
Panel sterowania z kolorowym ekranem dotykowym dzielarko-zaokrąglarki Gemini zapewnia pełne sterowanie procesem dzielenia i zaokrąglania. Sześć kolumn na ekranie,
gdzie każda odpowiada za inny element programu receptury produktu, który można zapisać w pamięci komputera.
1. Prędkość- rzeczywista prędkość, z jaką pracuje maszyna
2. Regulacja komory- głębokość komory pojemności ciasta
3. Posypywacz mąki I – ilość mąki potrzebnej do obróbki ciasta
4. Zakres wagowy – waga kęsa ciasta
5. Posypywacz mąki II – ilość mąki na pasach odbierających
6. Prędkość zaokrąglania – prędkość płyty zaokrąglajacej
Wszystkie powyższe ustawienia można zmienić w dowolnym czasie pracy, aby dokładnie dopasować maszynę do własnych potrzeb produkcyjnych.
Pozostałe kolorowe ikony w rogu na dole z lewej strony ekranu odpowiadają za uruchomienie lub wyłącznie maszyny oraz płyty zaokrąglającej oraz pozwalają na uzyskanie dostępu do ekranu sterownia przystawki do wydłużania kęsów ciasta.
Oprogramowanie maszyny umożliwia również wprowadzenie kosztu za kWh energii elektrycznej, umożliwiając maszynie automatyczne obliczanie, ile roboczo godzin była używana wraz ze wskazaniem całkowitego zużycia energii elektrycznej.
 

zdjęcie

 

 

 

 

 

 

 

 

Przystawka do wydłużania – ekran dotykowy
Ekran dotykowy przystawki do wydłużania kęsów ciasta również jest bardzo intuicyjny w użyciu i zapewnia prostą regulację urządzenia za pomocą.
Dzięki odpowiednim ustawieniom możemy produkować bułki do hot dogów, paluchy lub bułki do hamburgerów.
1. Rolka wstępna – używana głównie do produkcji bułek do hamburgerów, w celu przekazania zaokrąglonych kęsów ciasta z dzielarko-zaokrąglarki i rozpoczęcia procesu wydłużania.
2. Rolka wtórna – używana do stopniowego zmniejszania grubości kęsa ciasta.
3. Prowadnica centrująca – używana do prawidłowego ustawienia kęsa ciasta, gdy zostanie on przekazany na dolne pasy
4. Górny pas dociskowy (lewy) – używany do dalszego zmniejszania grubości kęsa ciasta na bułkę do hamburgera / palucha
5. Górny pas dociskowy (prawy) – używany w połączeniu z górnym pasem dociskowym (lewym), aby uzyskać żądany wynik.
Zielona ikona w lewym dolnym rogu ekranu przełącza prędkość górnego pasa między standardową prędkością pojedynczą a prędkością podwójną. Wskazane jest ustawienie na podwójną prędkość, aby produkować bułki- paluchy.
Gdy wprowadzono wartości, można je zapisać w programach poszczególnych produktów, aby wykorzystać je w przyszłości.

Ergonomia – łatwe czyszczenie maszyny

2 rzędowa dzielarko-zaokrąglarka do produkcji bułek Gemini firmy MONO z przystawką do wydłużania zostały zaprojektowane w taki sposób aby zapewnić bezpośredni i nieograniczony dostęp do wszystkich miejsc wymagających obsługi i konserwacji. To sprawia, że regularne czyszczenie jest szybkie, łatwe i bezproblemowe.
Do wszystkich kluczowych podzespołów w obu urządzeniach zapewniliśmy łatwy dostęp przez specjalnie zaprojektowane okienka i drzwi, umożliwiające dokładne i higieniczne czyszczenie przy najmniejszym wysiłku, włączając w to następujące obszary:
posypywacz mąki
lej na ciasto
giwazdy
Komora I tłoczki
Bęben
Rolki dociskowe
Szczotki czyszczące
Pojemnik na olej
Pasy, szczotki, rolki i prowadnice

Regularne czyszczenie i konserwacja maszyny do produkcji bułek Gemini jest kluczowe, aby utrzymać najwyższą jakość produkcji bułek, aby zapewnić najwyższe normy higieny i aby pomóc zmaksymalizować trwałość produkcyjną maszyn.
Obszerne wizualne przewodniki i instrukcje czyszczenia krok po kroku dostarczono, aby cały proces był jak najprostszy.
Po wykonaniu głównych czynności czyszczenia, wszelkie pozostałości mąki i małe fragmenty ciasta można łatwo usunąć z wewnętrznych powierzchni za pomocą odkurzacza. Naturalnie, ponieważ pył mąki jest wysoce łatwopalny, zaleca się używanie odkurzaczy specjalistycznych.

Potrzebne są zaledwie 4 proste narzędzia do czyszczenia:

zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie

szczotka ścierna           skrobak                   odkurzacz         wilgotna ścierka

 

zdjęcie zdjęcie zdjęcie

Dane techniczne

zdjęcie zdjęcie

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube