Hein Universal

Piec z paleniskiem ceramicznym – tradycja połączona z nową technologią, powierzchnia wypiekowa 2,9 m2 – 41 m2

zdjęcie

Tradycja podczas procesu wypieku pieczywa odgrywa istotną rolę. Tradycji tej wychodzi naprzeciw producent pieców piekarniczych rurkowych firma Hein z Luxemburga oferująć piec Universal będący flagowym produktem firmy z systemem ogrzewania opartym na znanym i sprawdzonym rozwiązaniu – systemie rur wypełnionych cieczą.

Nowoczesne wykonanie, najwyższej jakości materiały, prosta obsługa, energooszczędność, wytrzymałość to cechy, które gwarantują wysoką jakość wypieków.

Długoletnią i dobrą pracę pieca gwarantują zastosowane materiały. Są to m.in. rury Mannesmanna, których żywotność oblicza się na ponad 40 lat (ich jakość sprawdzona jest pod różnymi obciążeniami). Rury te są łączone ze sobą specjalną techniką tworząc grupę rur grzewczych [3]. Dolna część systemu rur grzewczych znajduje się w ceramicznym palenisku /4/. Są one napełnione odpowiednią ilością wody. Za pomocą palnika ogrzewamy palenisko, doprowadzając wodę do stanu wrzenia [3+4+5]. Ciśnienie pary przenosi ciepło bez dodatkowej pomocy w górne części systemy rur i ogrzewa komory wypiekowe pieca.

 

Piece Universal są masywne (palenisko ceramiczne, system rur) i tak np. piec 18 m2 waży ok. 10t. Wynikiem tego jest duża zdolność do magazynowania ciepła przez piec i tym samym mniejszy koszt ponownego ogrzania go do temperatury wypieku po przerwie w produkcji.

 

zdjęcie zdjęcie

 

Palenisko ceramiczne pieca Hein-10 lat gwarancji

Ceramiczne palenisko, masywne o grubości 22 mm płyty wypiekowe jak w tradycyjnym piecu ceramicznym i system rur dają w efekcie „łagodną” temperaturę oraz naturalną turbulencję gorącego powietrza w komorze. Dodatkową zaletą pieca są wysokie komory wypiekowe. Doskonałe warunki, rozkład temperatury w czasie wypieku gwarantują wysoką jakość pieczywa, zarówno miąższu jak i skórki (połysk, barwa), bogaty aromat i długą świeżość.
Jednoczesny wypiek mieszanego razowego chleba czy wypieków drobnych w piecu Uniwersal nie stanowi problemu. Kilka tysięcy zadowolonych użytkowników Niemczech oraz całej Europie potwierdzają najwyższą jego jakość.

 

zdjęcie

 

PIEC RURKOWY HEIN UNIVERSAL :
CZYSTA ENERGIA, WYRAŻENIE SZTUKI W TECHNOLOGII, PROSTA OBSŁUGA
1. Mocne 22 mm płyty wypiekowe
2. Palenisko ceramiczne
3. System rur
4. Izolacja

zdjęcie

 

UNIVERSAL – PROSTY I GENIALNY SYSTEM:

1. Płyty wypiekowe
2. Wytwornica pary
3. System rur
4. Palenisko ceramiczne
5. Palnik

 

zdjęcie

 

DUŻY OKAP

Duży i wydajny okap może być połączony z wyświetlaczem wskazującym temperaturę i czas pozostały do końca wypieku. To daje możliwość kontrolowania pracy pieca z większej odległości.

 

zdjęcie

NOWY DOTYKOWY PANEL STEROWANIA

Nowy system sterowania piecem HEIN Touchmatic z ekranem dotykowym jest najnowszym dziełem inżynierów z firmy HEIN. Ta opcja sterowania piecem posiada szeroki zakres możliwości. Poza standardowymi funkcjami takimi jak temperatura, czas wypieku, czas zaparowania, itp. nowy system daje możliwość połączenia pieca w sieć z innymi piecami czy też połączenia z siecią komputerową biura piekarni. Nowy Touchmatic umożliwia użytkownikowi wykorzystanie wszystkich zalet tkwiących w piecu i czyni go elastycznym dla obsługi. Daje mu nowe możliwości
nadzorowania procesem produkcji, oszczędność czasu, energii i surowców. Obsługa pieca odbywa się poprzez duży 5” lub 8,4” kolorowy ekran dotykowy z menu w języku polskim. Pozwala to na bardzo dokładną i przejrzystą analizę wypieku. Sterowanie dotykowe Touchmatic posiada możliwość zapisania do 299 programów wypiekowych. Cały proces wypieku jest monitorowany i zapisywany w pamięci komputera. Możemy odtworzyć krzywą – wykres temperatur roboczych poszczególnych programów wypiekowych. Ponadto protokół danych z ewentualnymi błędami czy awariami będzie udostępniony personelowi technicznemu po zatwierdzeniu kodem PIN. System będzie również informował o przeglądach technicznych.

Zalety pieca Hein Universal:
– Wysoka jakość wypieków
– Mocna, ergonomiczna konstrukcja
– Dłuższa świeżość i aromat wypiekanego asortymentu
– Łatwa obsługa
– Elastyczne pieczenie bez „szoku termicznego”
– Pieczenie wsad za wsadem
– Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
– Wydajna wytwornica pary
– Niskie koszty eksploatacji – do 40 % energii mniej
– Niska emisja spalin i małe straty ciepła
– Możliwość montażu w całości
– Możliwość zabudowy z dwóch stron i z tyłu
– Współpraca z aparatem załadowczym Spider
– Powierzchnia wypiekowa 2,9 – 41 m2
– 10 lat gwarancji na system rur, palenisko ceramiczne
– Współpraca z aparatem załadowczym Spider

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://guztech.com.pl/hein-universal">
Twitter
Visit Us
YouTube