Komora szokowego mrożenia Lillnord Shockline

SHOCKLINE (komora szokowego mrożenia -35°C)

Twoje zyski:
– szybkie i skuteczne zamrażanie dużych ilości ciasta (wstępnie upieczonego lub wstępnie zagarowanego)zdjęcie
– gwarancja niewysuszenia wyrobów
– ukierunkowanie na ogólną poprawę efektywności produkcji
– bardziej efektywne wykorzystanie linii do produkcji ciasta
– jednorodna temperatura w następnym magazynie-zamrażalniku

 

 

Zamrażanie szokowe
-35°C

zdjęcie

System transportu dla wózków piekarniczych
Opcja dla wszystkich urządzeń

Wózki są automatycznie przesuwane przez specjalny system transportu. Potrzebny czas jest obliczany przez system komputerowy i jest zawsze dostawany do wymagań linii produkcyjnej i wymaganego zakresu temperatur. Przenośnik jest dostosowany do wszystkich typów wózków dostępnych na rynku.

Info:
– regulowana prędkość przesuwu
– solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej
– kompletny system bezpieczeństwa
– możliwość zsynchronizowania z automatycznymi drzwiami przesuwnymi

zdjęcie

Sprężarki i Skraplacze
Sprężarki Bitzer – wysoka, niemiecka jakość.
Sprężarki są dostarczane wraz z kompletnym panelem sterowniczym, skraplaczem, manometrami, czujnikiem zdjęcieciśnienia oraz filtrem.

Komponenty Bitzer są jednymi z najlepszych urządzeń na świecie, dlatego możemy zapewnić wysoką niezawodność pracy urządzeń.

Opcje dodatkowe:
– Poziom hałasu 45 dB (A) (5m)
– zwiększona wydajność zamrażania
– Oszczędność energii
– W komplecie – dmuchawa kontrolna
– Separacja sprężarki i skraplacza

 

zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie

 

Higiena:
Nasza podłoga z 3-milimetrowej stali nierdzewnej w formie wanny z zaokrągleniem wklęsłym i całkowicie spawane narożniki umożliwiają szybkie i łatwe czyszczenie urządzenia. Ogrzewanie podłogowe zapobiega kondensacji.

 

Zalety:
– unikalna konstrukcja podłogi zapobiega przenikaniu wody i skraplaniu się pary wodnej.zdjęcie
– podłoga urządzenia jest w 100% wodoodporna.
– bez skraplania się pary wodnej w urządzeniu. Temperatura podłogi jest ustawiona powyżej punktu rosy, ale nigdy powyżej temperatury garowania.
– ciepło wydzielane przez ogrzewaną podłogę jest w pełni wykorzystywane a zużycie energii jest neutralne. Ponieważ ciepło pozostaje wewnątrz komory nie powodując skroplin i przemarzania podłogi

20 /100 mm poręcz ochronna – PCV
Profil Z, gumowa membrana rozprężną
3 mm nierdzewna podłoga z zaokrąglonymi bokami i narożnikami
Wycięcia dla ogrzewania podłogowego
22 mm podłoga z pianki, wzmacniana
Ściana boczna – 80 mm, izolowana
Listwa ochronna
Właściwa podłoga piekarni
Uszczelnienie żywicą

3 mm podłoga w formie wanny z wyokrągleniem wklęsłym, ogrzewana
Opcja w przypadku SemiLine. Standard dla TopLine i ShockLine. Opcjonalnie dla wszystkich innych typów produktów
Długa żywotność i ergonomia
Zawsze gdy zwiększa się różnica temperatur, skrapla się woda. Gdy ta różnica staje się szczególnie duża, jak np. w przypadku różnicy między temperaturą otoczenia i temperaturą wewnątrz komory zamrażalniczo – garowniczej, natychmiast pojawia się ryzyko przemrożenia. Dlatego TopLine jest wyposażone w podłogę z automatycznym grzaniem. Całkowita grubość podłogi to tylko 25 mm.
Z uwagi na niewielką grubość nie jest konieczne kosztowne wkopywanie się
w betonową podłogę piekarni. Wystarczy rampa, przy użyciu której wprowadzenie do środka wózków piekarniczych odbędzie się bez większego wysiłku.

 

Sterowanie komputerowe i panel dotykowy
System chłodzenia Lillnord pomaga zarabiać pieniądze podczas snu; równie proste jest sterowanie pracą urządzenia. Wszystkie potrzebne parametry można ustawić kilkoma naciśnięciami klawiszy. Wyraźny tekst na wyświetlaczu potwierdza ustawienia.
Programy dzienne i tygodniowe są dostępne w każdej chwili.

zdjęcie

Zdalna kontrola dostępu
Opcja dla wszystkich produktów

SYSTEM NADZORU „SUPERVISION” Ten niezwykły i ekonomiczny system nadzoru w najwyższym stopniu chroni przed przerwami w produkcji i stratami finansowymi.
Zapewniamy najwyższą jakość Państwa wyrobów
Z centrum kontroli (1) Lillnord można nadzorować przez modem jedno lub więcej urządzeń. Sygnał alarmowy przesyłany jest do centrum kontroli w fabryce firmy Lillnord, gdzie następuje jego analiza (2). Następnie znajdujemy najlepsze dla Państwa rozwiązanie. Ponieważ większość sygnałów alarmowych dotyczy problemów związanych z pracą urządzenia, np. „ktoś zapomniał zamknąć drzwi magazynu-zamrażarki” (3), przeważnie wystarczy jeden telefon na podany przez Państwa numer awaryjny.
W przypadku usterek elektrycznych otrzymają Państwo wiadomość, że należy wezwać serwis elektryczny. (3) W pozostałych przypadkach nasz autoryzowany serwis chłodniczy usunie awarię w szybkim czasie (4).

zdjęcie

POBIERZ PLIK

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube