Komora zamrażalnicza Lillnord Supraline

SUPRALINE (komora zamrażalnicza do przechowywania ciasta 0°C / -20°C)

Twoje korzyści:
– jednorodna jakość pieczywa;zdjęcie
– redukcja kosztów wynagrodzeń i produkcji;
– zapewnienie zapasów na okres przynajmniej tygodnia;
– elastyczność przez cały tydzień;
– racjonalna produkcja ciasta;
– możliwość przeniesienia produkcji z nocy na dzień

 

Zamrażanie, składowanie
0°C / -20°C – 82% – 90% wilgotności względnej

zdjęcie

 

Rozmrażanie HotGas
Nowy system chłodnictwa Lillnord
Jakość wstępnie chłodzonego jak i zamrażanego ciasta jest ogólnie określone przez warunki kontroli oraz odbioru ciepła z kęsów ciasta do powierzchni parownika – zarówno podczas zamrażania jak również w kolejnej fazie przechowywania. W celu optymalizacji tej właśnie jakości Lillnord wynalazł nowy system parowników przyjaznych dla wymagań rozmrażania gorącymi gazami i nowy i równie innowacyjny system wentylacji z silnikiem na prąd stały.

Rozmrażanie Gorącymi gazy
W związku z koniecznością odszraniania parowników, system gorących gazów jest przyjazny dla środowiska i zdecydowanie najbardziej wydajnym systemem, w porównaniu do tradycyjnych systemów opartych na grzałkach elektrycznych. Dzięki systemowi gorącego gazu, ciepło kondensacji w sprężarce jest wykorzystywane jako środek do odmrażania rur chłodniczych w parowniku, co oznacza, że ​​parownik jest wolny od lodu w ciągu 2 do 3 minut. W tradycyjnym odszranianiu elektrycznym, systemy grzewcze i poszczególne elementy grzejne są umieszczone centralnie w parowniku. Fakt ten powoduje powolne i nierównomierne rozmrażanie. W celu uzyskania tej samej temperatury odszraniania na całej powierzchni chłodzenia i wolne od lodu parownika czas rozmrażania musi być od 7 do 8 razy dłużej. Ponadto, w związku z tym dłuższy czas rozmrażania większy przeciek ciepła następuje, i to ciepło sprężarki również do wyeliminowania.

Oszczędność energii o ok.. 88% to fakt, z systemem gorącego gazu w porównaniu z tradycyjnymi systemami rozmrażania.

Ponadto do instalacji systemu HotGas z SupraCooler nie jest wymagane ciągnięcie podwójnych rur chłodniczych tylko zakładamy zawór 3-drogowy. Tradycyjne systemy wymagają poprowadzenie dodatkowej instalacji rur termo-zawór do skraplacza.

Wreszcie, istnieje ryzyko, z tradycyjnych systemów, że sprężarka nie jest wystarczająco chłodzony a tym samym bardziej podatne na uszkodzenia. W skrócie: tradycyjne systemy są bardzo złożone, a tym samym koszty instalacji są znacznie wyższe.

zdjęcie

 

Klimatyzator SupraCooler
Standard w Supra Line. Opcje w pozostałych urządzeniach

– SupraCooler to opatentowany system
– Optymalna temperatura i wilgotność względna na poziomie 90%
– minimum 18% oszczędności energii

Porównanie tradycyjnego systemu z termozaworem oraz systemu Lillnord SupraCooler:
1)Klimat w magazynie z tradycyjnym układem klimatyzacji z termozaworem = wysuszanie ciasta;
2)Klimat w magazynie z SUPRACOOLER = brak wysuszania ciasta;
3)Gęstość i wilgotność powietrza przy 760 mm słupa rtęci i według tabeli temperatury punktu rosy;
4)Temperatura punktu rosy w oC;
5)Termozawór;
6)SupraCooler;
Ściana wyrównująca ciśnienie zapewnia jednorodne zamrażanie i zapobiega tworzeniu się oblodzenia w urządzeniu.

zdjęcie zdjęcie

zdjęcie zdjęcie

Normalny parownik = wilgotność względna od 50 do 70%
Konwencjonalne układy chłodzenia Zalany parownik = wilgotność względna 82% do 90%
Patent Lillnord DK 174179

200-STOPNIOWA REGULACJA PRĘDKOŚCI POWIETRZA
Opcja dla LuxLine. Standard dla wszystkich typów produktów

200-stopniowa regulacja prędkości powietrza
Aby zapobiec wysuszeniu kęsów ciasta, powietrze powinno być prowadzone przez nie w sposób łagodny i jednorodny. Cel ten osiąga się za pomocą obniżanego sufitu i płyt rozprowadzających powietrze (ściana wyrównująca ciśnienie).
Najistotniejsza jest jednak nasza 200-stopniowa regulacja prędkości powietrza i liczba wentylatorów. Rozsądniej jest zainstalować wiele małych wentylatorów niż jeden „turbo”.
Urządzenia Lillnord są wyposażone w system regulacji prędkości, który steruje dostawami powietrza. Zwykłe systemy dostępne na rynku mają 2-3 prędkości. System Lillnord przyczynia się do zmniejszenia kosztów energii, a także zapobiega wysuszaniu ciasta i utracie jego właściwości.

zdjęcie zdjęcie

18% oszczędności energii z systemem SupraCooler
Standard dla SupraLine i StraightLine. Opcja dla innych typów produktów

Zalety układu chłodniczego z SupraCooler:zdjęcie
– o 33% zwiększona wydajność parownika
– mniejsze tworzenie się lodu na parowniku
– mniejsze zużycie energii podczas rozmrażania
– skrócenie czasu pracy sprężarki
– zwiększona wydajność chłodnicza

= minimum 18% oszczędności

Sprężarki i Skraplacze
Sprężarki Bitzer – wysoka, niemiecka jakość.
Sprężarki są dostarczane wraz z kompletnym panelem sterowniczym, skraplaczem, manometrami, czujnikiem zdjęcieciśnienia oraz filtrem.

Komponenty Bitzer są jednymi z najlepszych urządzeń na świecie, dlatego możemy zapewnić wysoką niezawodność pracy urządzeń.
coolline6.jpg

Opcje dodatkowe:
– Poziom hałasu 45 dB (A) (5m)
Poziom hałasu 35 dB (A) (10m)
– Oszczędność energii
– W komplecie – dmuchawa kontrolna
– Separacja sprężarki i skraplacza

zdjęcie zdjęcie zdjęcie

90 mm, solidne drzwi ze stali nierdzewnej
Standard dla SupraLine FlexLine SemiShockLine. Opcja dla pozostałych produktów.zdjęcie

90mm, solidne drzwi ze stali nierdzewnej, opcja 120mm:
– wewnątrz i na zewnątrz drzwi wykonane ze stali nierdzewnej
– potrójne energooszczędne szyby
– wewnątrz i na zewnątrz z orurowanie ochronne ze stali nierdzewnej
– zawiasy z funkcję podnoszenia drzwi
– dostępne jako jedno lub dwu skrzydłowe drzwi o światłe od 750 do 2100mm

zdjęcie

Opcje dodatkowe:
– Zintegrowane z urządzeniem luki do magazynowania blach
– Ręczne lub automatyczne drzwi przesówne

zdjęcie zdjęcie

Sterowanie komputerowe i panel dotykowy
System chłodzenia Lillnord pomaga zarabiać pieniądze podczas snu; równie proste jest sterowanie pracą urządzenia. Wszystkie potrzebne parametry można ustawić kilkoma naciśnięciami klawiszy. Wyraźny tekst na wyświetlaczu potwierdza ustawienia.
Programy dzienne i tygodniowe są dostępne w każdej chwili.

Przyjazne dla użytkownika:
– prosty w obsłudze – wszystkie potrzebne informacje są wyświetlane na paneluzdjęcie
– widoczna sygnalizacja usterek i nieprawidłowości.
– automatyczny zapis błędów (max 120 rejestracji)
– zdalny dozór przez protokół TCPIP – opcja
– Szybkie i łatwe ustawienie/kasowanie temperatury i wilgotności
– 200-stopniowa, inteligentna regulacja obrotów wentylatora w okresach rozmrażania i garowania
– regulacja ogrzewania podłogowego
– regulacja ogrzewania ramy drzwi
– dostosowanie krzywych rozmrażania i garowania według własnych potrzeb
– dostosowanie funkcji start-up do wczesnego rozgrzania pieca
– Odczyt dnia i godziny dla zakończenia procesu fermentacji
– dostępna funkcja logowanie pamięci USB dla odczytywania parametrów urządzenia
– łatwa w czyszczeniu wytwornica pary
– Program FlexBaker – możliwe rozwiązanie
– Bezpośredni odczyt krzywej postępu

Wielkość urządzeń
Firma Lillnord posiada własną produkcje paneli i dlatego trudne warunki przestrzenne nie stanowią dla nas problemu.
Efektywny i elastyczny modułowy system paneli o typowych rozmiarach umożliwia nam równoczesną prefabrykację urządzeń i oferowanie Klientom elastycznych rozwiązań, dopasowanych do konkretnych wymagań i miejsc.
Nasze panele do urządzeń (izolacja o grubości 80 i 120 mm), produkowane jako konstrukcje warstwowe, mają dużą zdolność izolacyjną i zapewniają maksymalną neutralizację temperatury otoczenia w piekarni, a przez to utrzymują właściwą temperaturę wewnątrz urządzenia.
Front i drzwi ze stali nierdzewnej – typu Leinen – są standardem we wszystkich urządzeniach. Mają solidną konstrukcję, która jest wymagana w ruchliwych, nowoczesnych piekarniach.

zdjęcie

POBIERZ ULOTKĘ

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube