EBERHARDT COMPACT

LINIE DO PRODUKCJI BUŁEK OKRĄGŁYCH I WYDŁUŻANYCH OD 4000-12.000 SZT/h

zdjęcie

Ciasto dostarczane jest do maszyny poprzez lej.Podczas procesu zasysania ciasta do komory dzielącej, jest ono wciągane do tłoka wciskającego, który następnie przekazuje ciasto do poszczególnych tłoków dozujących.Kęsy ciasta spadają do mechanizmu zaokrąglającego. Poprzez ruch obrotowy wewnątrz modułu zaokrąglania i za pomocą taśmy bezpośrednio stykającej się z modułem zaokrąglania, kęsy ciasta znajdujące się w komorze ulęgają zaokrągleniu. Zaokrąglone kęsy podawane są na taśmy rozdzielające.

Możliwość wyposażenia maszyny w przestawne taśmy rozdzielające, co daje możliwość zwiększenia asortymentu wyrobów.

Dodatkowo istnieje możliwość redukcji ilości rzędów. Jeden tłok dozujący wyposażony jest w mechanizm blokujący, który umożliwia redukcję ilości rzędów z 5 na 4 (tłoki zamykające dla trybu 4-rzędowego). Aby wykorzystać pełen zakres wydajności i możliwości maszyny, konieczne jest zastosowanie różnych wielkości tłoków i dostosowanie ich do danej gramatury. Przy szerokim asortymencie produktów oznacza to konieczność wielokrotnej wymiany tłoków.
Sterowanie zakłada szeroką możliwość synchronizacji z następnymi urządzeniami

Garownia wstępna
Czas przejścia produktów ok. 7 min przy 35 taktach/min. (oznacza to łączny czas garowania ok.12 min). Po przekazaniu kęsów ciasta do stacji stemplowania szalki odkażane są za pomocą lampy UV i suszone nadmuchowo.Garownia wyposażona jest w klimatyzację. Sterowanie temperaturą następuje automatycznie. Dodatkowo garownia wyposażona jest w nadmuch świeżego powietrza.Stacja stemplowania / cięcia na tym etapie kęsy przekazywane są do oddzielnych szalek, do wyboru okrągłe lub podłużne – w zależności od produktu. Produkty mogą zostać dociśnięte a potem stemplowane lub nacinane. Istnieje możliwość deaktywacji noża i produkcji wyłącznie kęsów wydłużanych. W przypadku produktów ciętych, głębokość cięcia jest regulowana bezstopniowo.

Stacja stemplowania wyposażona jest w narzędzia do:

bułek kajzerek
bułek ciętych
bułek podwójnych
hot dogów
hamburgerów
chałki

Garownia końcowa.
Czas przejścia produktów ok. 28 min,Po przekazaniu kęsów ciasta do odkładania szalki odkażane są za pomocą lampy UV i suszone nadmuchowo.

Moduł odkładania przeznaczony jest do odkładania kęsów ciasta na 1 blachę 58 x 98. Odkładanie następuje poprzez taśmę zdejmującą kęsy, ilość rzędów regulowana. Poszczególne schematy odkładania mogą zostać zaprogramowane i w razie potrzeby dostępne przez naciśnięcie odpowiedniego przycisku.

 

zdjęcie

zdjęcie

 

zdjęcie

 

zdjęcie

 

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
YouTube