Kolumnowy aparat załadowczo –wyładowczy Caedca

Kolumnowy półautomatyczny aparat załadowczo wyładowczy:
– dwie prędkości przesuwu taśmy załadunkowej wraz z biegiem wstecznym
– blokada załadunku w przypadku złej pozycji taśmy
– ręczny transport pionowy taśmy załadunkowej

 
Kolumnowy system załadunku pieców piekarniczych opracowany został aby w maksymalnym stopniu skrócić czas załadunku jak i rozładunku pieców oraz odciążyć pracowników od ciężkiej pracy związanej z dźwiganiem ręcznych aparatów wrzutowych.
Oferowanie prze z nas urządzenia załadunkowe nadają się do stosowania we wszystkich piekarniach zarówno małych kilkuosobowych zakładach jak i dużych zautomatyzowanych piekarniach.
System regulacji umożliwia przystosowanie ich do wszystkich pieców dostępnych na rynku, a prosta konstrukcja urządzenia sprawia ze bez wysiłku można rozładować jak i załadować piec przez jedną osobę. Dzięki zastosowaniu stacji załadunkowej możemy skrócić czas załadunku pieca nawet o 60%.

Sposób działania:
 
Aparat przeznaczony jest do załadunku podwójnego (2 x 600 mm lub 2 x 900 mm) bądź potrójnego (3 x 600 mm)
Aparat przemieszcza się wzdłuż pieca za pomocą prowadnic w podłodze i okapie pieca
Za pomocą specjalnych czujników ustanawiamy wysokość taśmy na danej komorze
Przy pomocy przycisku następuje załadunek i zrzucenie kęsów ciasta w piecu
Aparat można cofnąć poza piec i mieć pełny dostęp do frontu pieca

 

zdjęcie

 

zdjęcie

 

zdjęcie

 

zdjęcie

 

Facebook
Facebook
YouTube