Chłodnie mroźnie do piekarni

Przemysł spożywczy nie mógłby obejść się bez różnego rodzaju nowoczesnych chłodni mroźni piekarniczych. Urządzenia te wpływają na sprawną produkcję – umożliwiają przechowywanie przygotowanych surowców w odpowiednich warunkach. Komory chłodniczo-garownicze Lillnord są wielofunkcyjne i uniwersalne, ponieważ służą do:
  • zamrażania,
  • rozmrażania,
  • składowania,
  • garowania.

Chłodnie mroźnie do piekarni umożliwiają więc produkcję świeżego, chrupiącego pieczywa przez cały dzień. Co więcej, wypieki przechowywane w optymalnych warunkach cechują się doskonałym smakiem, ponieważ wpływają one na lepszy rozwój substancji aromatycznych.

Najważniejsze cechy chłodni mroźni do cukierni

Przede wszystkim chłodnie mroźnie do cukierni pozwalają na ustawianie bardzo precyzyjnych parametrów. Oferowane komory mogą pracować w zakresie temperatur np. od -20 do +45 stopni Celsjusza i utrzymywać nawet 98% wilgotności. Co więcej, dzięki wbudowanej funkcjonalności są one przeznaczone do przechowywania wygarowanych produktów gotowych do wypieku nawet przez wiele godzin. W naszym asortymencie posiadamy też komory szokowego mrożenia, które umożliwiają przechowywanie ciasta bez obaw o utratę jego walorów smakowych czy wyschnięcie.

Scroll to Top