Linie do laminacji ciasta

Prowadzisz zakład cukierniczy, w którym produkujesz różnego rodzaju ciasta i rogale francuskie lub chcesz rozszerzyć asortyment swojej piekarni? Sprawdź naszą ofertę linii do laminacji ciasta, które są nie tylko bardzo wydajne, ale też funkcjonalne. Wszystkie urządzenia sprowadzamy wyłącznie od czołowych na rynku producentów, dzięki czemu masz pewność, że są one najwyższej jakości.

Co więcej, wszystkie linie produkcyjne, zarówno do laminacji ciasta, jak i linie do bułek czy chlebów, jesteśmy w stanie dostosować do indywidualnych potrzeb. Dzięki temu będą one wyposażone we wszystkie niezbędne w danym zakładzie elementy i w dużej mierze usprawnią produkcję rozmaitych wyrobów. W naszej ofercie niezbędne urządzenia znajdą zarówno właściciele bardzo dużych, jak i mniejszych zakładów cukierniczych lub piekarniczych.

 

Jak działają linie do laminacji ciasta?

Ręczne tworzenie laminowanego ciasta jest bardzo skomplikowanym, praco- i czasochłonnym procesem. Polega na naprzemiennym układaniu cienkich warstw ciasta oraz masła, a następnie delikatnym wałkowaniu ich. Linie do laminacji ciasta są bardzo praktyczne, ponieważ znacznie przyspieszają całą procedurę oraz sprawiają, że końcowy produkt cechuje się doskonałą jakością. Laminator umożliwia:

  • przygotowanie idealnego ciasta na rogaliki francuskie lub inne wyroby,
  • dzielenie i formowanie ciasta w odpowiedni kształt,
  • układanie wielu bardzo cieniutkich warstw ciasta na zmianę z masłem.

Maszyny, które oferujemy, umożliwiają uzyskanie wyjątkowo delikatnego i doskonale wyrobionego ciasta francuskiego, które może składać się z ponad 280 warstw. Zachęcamy do kontaktu oraz korzystania z naszej oferty, którą chętnie przygotujemy specjalnie dla Ciebie – z uwzględnieniem Twoich indywidualnych potrzeb.

Scroll to Top