Miesiarki cukiernicze

Miesiarki cukiernicze przeznaczone są do mieszania różnego rodzaju ciast oraz mas. Znajdują swoje zastosowanie w zakładach spożywczych, piekarniach, cukierniach, restauracjach i wielu innych miejscach, gdzie przygotowywane są różne wypieki. Dzięki specjalnym narzędziom i mechanizmom precyzyjnie łączą ze sobą wszystkie składniki surowca oraz tworzą z nich masę o gładkiej, jednolitej konsystencji. Miesiarki spiralne służą do wyboru różnych ciast:

  • cukierniczych,
  • półcukierniczych,
  • ciężkich,
  • pszennych,
  • pszenno-żytnich.

Co więcej, miesiarki cukiernicze, podobnie jak ubijaczki cukiernicze, są niezwykle uniwersalne i wielofunkcyjne, a także umożliwiają wygodną wymianę narzędzi mieszających.

Miesiarki spiralne z dzieżą stałą i wyjezdną

W naszej ofercie przygotowaliśmy miesiarki spiralne z dzieżą stałą oraz wyjezdną, dzięki czemu każdy znajdzie wśród nich model dostosowany do indywidualnych preferencji. Urządzenia te są bardzo funkcjonalne, zapewniają dokładne mieszanie już przy zapełnieniu 5% objętości dzieży, a także:

  • cechują się ergonomią i wydajnością,
  • są proste w obsłudze,
  • są niezawodne.

Ponadto miesiarki spiralne są dostępne w różnych pojemnościach – mogą wyrabiać od 25 do nawet 200 kg ciasta jednocześnie.

Czym się różnią miesiarki spiralne z dzieżą stałą od tych z dzieżą z wyjezdną?

Miesiarki spiralne z dzieżą stałą i wyjezdną różnią się przede wszystkim sposobem obsługi. W miesiarkach cukierniczych z dzieżą stałą, jak sama nazwa wskazuje, dzieża jest nieruchoma, a cały proces mieszania odbywa się w jej wnętrzu. Z kolei dzieże w miesiarkach drugiego typu mają charakter mobilny, co znacznie ułatwia zarówno proces mieszania, jak i czyszczenia urządzenia. Wybór między tymi dwoma modelami zależy głównie od indywidualnych potrzeb użytkownika. W naszej ofercie znajdziesz miesiarki spiralne z dzieżą mobilną i stałą dostarczane przez dwóch renomowanych producentów: Eberhardt i Sinmag. Zachęcamy do zakupów!

Scroll to Top