Miesiarki cukiernicze przeznaczone są do mieszania różnego rodzaju ciast oraz mas. Znajdują swoje zastosowanie w zakładach spożywczych, piekarniach, cukierniach, restauracjach i wielu innych miejscach, gdzie przygotowywane są różne wypieki. Dzięki specjalnym narzędziom i mechanizmom precyzyjnie łączą ze sobą wszystkie składniki surowca oraz tworzą z nich masę o gładkiej, jednolitej konsystencji. Miesiarki spiralne służą do wyboru różnych ciast:
- cukierniczych,
- półcukierniczych,
- ciężkich,
- pszennych,
- pszenno-żytnich.
Co więcej, miesiarki cukiernicze, podobnie jak ubijaczki cukiernicze, są niezwykle uniwersalne i wielofunkcyjne, a także umożliwiają wygodną wymianę narzędzi mieszających.
Miesiarki spiralne z dzieżą stałą i wyjezdną
W naszej ofercie przygotowaliśmy miesiarki spiralne z dzieżą stałą oraz wyjezdną, dzięki czemu każdy znajdzie wśród nich model dostosowany do indywidualnych preferencji. Urządzenia te są bardzo funkcjonalne, zapewniają dokładne mieszanie już przy zapełnieniu 5% objętości dzieży, a także:
- cechują się ergonomią i wydajnością,
- są proste w obsłudze,
- są niezawodne.
Ponadto miesiarki spiralne są dostępne w różnych pojemnościach – mogą wyrabiać od 25 do nawet 200 kg ciasta jednocześnie.
Czym się różnią miesiarki spiralne z dzieżą stałą od tych z dzieżą z wyjezdną?
Miesiarki spiralne z dzieżą stałą i wyjezdną różnią się przede wszystkim sposobem obsługi. W miesiarkach cukierniczych z dzieżą stałą, jak sama nazwa wskazuje, dzieża jest nieruchoma, a cały proces mieszania odbywa się w jej wnętrzu. Z kolei dzieże w miesiarkach drugiego typu mają charakter mobilny, co znacznie ułatwia zarówno proces mieszania, jak i czyszczenia urządzenia. Wybór między tymi dwoma modelami zależy głównie od indywidualnych potrzeb użytkownika. W naszej ofercie znajdziesz miesiarki spiralne z dzieżą mobilną i stałą dostarczane przez dwóch renomowanych producentów: Eberhardt i Sinmag. Zachęcamy do zakupów!