BAGIECIARKI

Bagieciarki przyspieszają produkcję rozmaitych wyrobów, takich jak bagietki, paluchy, hot-dogi i inne podłużne wypieki. Poza wydłużaniem umożliwiają także estetyczne zwijanie gotowego surowca. Sprawdzają się do ciast:

  • pszennych,
  • żytnich,
  • mieszanych.

Urządzenia z naszej oferty pochodzą od renomowanych producentów, są bardzo wydajne i mają dużą moc. Umożliwiają przygotowywanie nawet 1200 sztuk bagietek w ciągu godziny. Co więcej, cechują się łatwą obsługą – parametry zwijania i wydłużania ustawiane są mechanicznie.

Jak działa bagieciarka?

Bagieciarki wyposażone są w specjalne mechanizmy, które precyzyjnie wydłużają ciasto na kęsy o określonym wymiarze. Dzięki temu wszystkie wyroby zyskują jednakowy kształt i niezwykle estetyczny wygląd. Co istotne, urządzenia te cechują się szerokim zakresem wagowym, np. od 50 do nawet 1200 gramów, w związku z czym są uniwersalne i mogą być wykorzystywane do przygotowywania rozmaitych produktów.

Ponadto bagieciarki są bardzo wydajne i bezawaryjne, a także sprawdzają się w przypadku długotrwałej oraz intensywnej eksploatacji. W połączeniu z innymi urządzeniami, takimi jak dzielarki hydrauliczne, krajalnice czy miesiarki spiralne, w znacznej mierze usprawniają codzienną produkcję wypieków.

zdjęcie

Facebook
Facebook
YouTube