Bułki sprzedawane w piekarniach powinny cechować się nie tylko doskonałymi walorami smakowymi, ale też wizualnymi. Ponadto wszystkie muszą mieć jednakowy kształt oraz masę. Osiągnąć to pomagają automatyczne i półautomatyczne dzielarki do bułek, które odpowiednio porcjują, a w razie potrzeby również zaokrąglają ciasto.
Są one przeznaczone do różnych rodzajów surowców (od bardzo luźnych i klejących się mas do sztywnych, pszennych oraz mieszanych ciast) oraz mogą formować m.in. bułki okrągłe i kwadratowe. Do wytwarzania bagietek, paluchów i innych podłużnych wypieków wykorzystywane są natomiast bagieciarki, które cechują się niezwykłą wydajnością podczas pracy.
Zalety dzielarek do bułek Eberhardt, Sinmag i Mono
Dzielarki do bułek renomowanych marek, takich jak Eberhardt, Sinmag czy Mono, mają wiele zalet. Różnorodność modeli sprawia natomiast, że znajdą one swoje miejsce w każdym sklepie, piekarni czy dużym zakładzie spożywczym. Oferujemy urządzenia zarówno do produkcji małych, jak i bardzo dużych partii, które są w stanie przygotować nawet 12 000 sztuk w ciągu godziny. Ponadto dzielarki do bułek:
- pracują w szerokim zakresie wagowym,
- są wyposażone w bardzo ostre noże,
- są łatwe do utrzymania w czystości.
Co więcej, cechują się bardzo łatwą i intuicyjną obsługą, dzięki czemu produkcja żywności przebiega jeszcze sprawniej.