Komory garownicze Lillnord cechują się szeroką funkcjonalnością i uniwersalnością, dzięki czemu świetnie sprawdzą się w każdym zakładzie produkującym żywność. Modele z naszej oferty przeznaczone są nie tylko do garowania wyrobów, ale też ich składowania, zamrażania i rozmrażania, ponieważ mogą pracować w szerokim zakresie temperatur, np. od -20 do +45 stopni Celsjusza.
Dzięki temu świeże wypieki prosto z pieca mogą być sprzedawane przez cały dzień. Co istotne, komory garownicze, podobnie jak inne maszyny piekarnicze z naszego asortymentu, mogą być wykonane na wymiar lub z uwzględnieniem innych oczekiwań Klientów. Dzięki temu będą idealnie dostosowane do indywidualnego zapotrzebowania zakładu.
Czym jest garownia?
Bardzo istotnym etapem podczas przygotowywania rozmaitych wyrobów cukierniczych i piekarniczych jest rozrost ciasta. Surowiec, aby mógł odpowiednio urosnąć, musi jednak być przechowywany w optymalnej temperaturze i wilgotności. Takie warunki zapewnia garownia, której komory są niezwykle szczelne i gwarantują wysoką izolację cieplną. Urządzenia z naszej oferty cechują się wieloletnią żywotnością i ergonomią, a także solidnym wykonaniem z najlepszych jakościowo materiałów. Co więcej, umożliwiają precyzyjne dostosowanie parametrów, dzięki czemu sprawdzą się do większości rodzajów wypieków.