Projektujemy i budujemy linie do chleba w zależności od indywidualnych potrzeb piekarni. Ustawiamy w ciąg sprawdzone i cieszące się uznaniem urządzenia do wytwarzania pieczywa dla małych i średnich piekarni oraz dużych przemysłowych zakładów piekarniczych.
Automatyczne linie do chleba mają za zadanie usprawnienie procesu produkcji pieczywa. Zastosowanie nowoczesnych urządzeń pozwala na odejście od pracy ręcznej piekarzy. Nie odbywa się to jednak kosztem jakości wytwarzanego pieczywa. Piekarnie, które zdobyły uznanie rzemieślniczymi wypiekami, nie muszą zmieniać receptur po wprowadzeniu naszych urządzeń. Pozwalają one na zwiększenie wydajności i poszerzenie asortymentu.
Pełen cykl wytwarzania w jednej linii do chleba
Projektując linie do chleba dostosowujemy się do potrzeb naszych klientów. W jednym ciągu możemy ustawić współpracujące urządzenia od momentu wyrobienia ciasta po ułożenie kęsów na blachy wypiekowe.
Urządzenia linii do chleba:
- miesiarka piekarnicza i cukiernicza – wyrabianie ciasta ze składników;
- wywrotnica do dzieży – załadunek przygotowanego ciasta do dzielarki;
- dzielarka do chleba – dzielenie ciasta na równe kęsy;
- zaokrąglarka do chleba taśmowa lub zaokrąglarka stożkowa – formowanie podzielonych kęsów ciasta;
- komora z agregatem garowniczym – ciasto doprowadzone zostaje do odpowiedniej wilgotności i temperatury;
- Międzygarownia do chleba – funkcja garowania tzw. odprężenia ciasta
- wydłużarka – formowane kęsów do odpowiedniej długości.
Zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami, którzy zaprojektują odpowiednią linie do chleba dla każdej piekarni.