PIECE HEIN

 

Piec obrotowy Hein Ecostone²

To nowoczesny piec obrotowy z systemem odzysku ciepła ze spalin i ścianą ceramiczną wewnątrz komory wypiekowej. Oferujemy modele o zróżnicowanej wielkości oraz w wersjach na 1, 2 lub 4 wózki.

Piec obrotowy Hein Ecostone
  • Temperatura spalin obniżona ok. 50 stopni w stosunku do warunków w komorze wypiekowej
  • Obniżona wartość przyłącza: – 10%
  • Obniżona temperatura wypiekowa: – 10%
  • Obniżony czas wypieku: – 5%
  • Drzwi o wyjątkowej szczelności: – 25% zredukowane przenikanie ciepła
zdjęcie

Piece rurkowe Hein Shopstone

Sklepowe piece rurkowe Hein Shopstone wyposażone są w rewolucyjny hybrydowy, ceramiczny akumulator ciepła. Dzięki niemu piece piekarnicze spełniają swe funkcje bez konieczności montażu palnika i podłączenia do komina spalinowego.

Piece rurkowe Hein Shopstone
  • Wysoka jakość wypieków – jak w kamiennych piecach
  • Pieczenie w sklepie, jak na tradycyjnym ceramicznym piecu rurowym
  • Dłuższa świeżość i aromat wypieków oraz elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
  • W tej samej temperaturze można piec zróżnicowany asortyment
  • Przyłącze elektryczne o mocy zaledwie 19,5 kW dla pieca o powierzchni wypiekowej 5 m kw.
zdjęcie

 

Piec komorowy Hein Elektro

Elektryczny piec komorowy Hein Elektro nadaje się do pieczenia szerokiej gamy produktów. Oferujemy wersje posiadające od 2 do 6 półek, a każda komora jest sterowana niezależnie.

Piec komorowy Hein Elektro
  • W pełni elektryczne zasilanie, ogrzewanie grzałkami w otulinie ceramicznej
  • Bardzo wydajne wytwornice pary
  • Niezależne regulowanie temperatury w górnej i dolnej części każdej komory
  • Każda komora może pracować indywidualnie
  • 5 lat gwarancji dla grzałek w otulinie ceramicznej
zdjęcie

Piec obrotowy Hein Shoplux

Elektryczny piec obrotowy Hein Shoplux ma niewielką powierzchnię podstawy zabudowy. Dobrze sprawdza się w punktach handlowych.

Piec obrotowy Hein Shoplux
  • Kompaktowy piec obrotowy o powierzchni zabudowy 1 m kw.
  • Jakością wypieków dorównuje dużo większym piecom obrotowym
  • Zasilanie elektryczne pozwala na podłączenie w lokalach bez instalacji olejowej lub gazowej
  • Polecany do supermarketów, sklepów, stacji benzynowych
zdjęcie

 

Piec obrotowy Hein Luxrotor

W piecu obrotowym Hein Luxrotor pieczenie odbywa się poprzez nadmuchiwanie gorącego powietrza na kręcący się wózek. System umożliwia równomierny wypiek na wszystkich poziomach wózka.

Piec obrotowy Hein Luxrotor
  • Powierzchnia wypiekowa pieca piekarniczego od 4,3 do 38,4 m kw.
  • Duża powierzchnia wypiekowa na małej powierzchni zabudowy
  • Wersje na 1, 2 lub 4 wózki
  • Masywne drzwi z unikalnym systemem ryglowania
  • Kompatybilny z wózkami piekarniczymi innych producentów
  • Bardzo wydajna wytwornica pary dla optymalnej jakości wypieku
zdjęcie

Piec cukierniczy i piekarniczy Hein Stoneroll

Piec cukierniczy i piekarniczy Hein Stoneroll łączy zalety pieca rurkowego (wysoka jakość wypieków) z piecem wózkowym (łatwa obsługa).

Piec cukierniczy i piekarniczy Hein Stoneroll
  • Piec wózkowy ogrzewany rurkami pierścieniowymi z paleniskiem ceramicznym
  • Prosty załadunek i rozładunek pieca
  • Duże oszczędności energii dzięki zastosowaniu paleniska ceramicznego z tyłu pieca
  • Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
  • Wypiek na blachach lub płytach hertowych
zdjęcie

 

Piec cukierniczy Hein Bakelux – Condilux

Elektryczny piec cukierniczy Hein Bakelux – Condilux świetnie sprawdza się zarówno w małych cukierniach, jak i w piekarniach czy sklepach. Oferujemy modele o różnych wymiarach i z różną liczbą komór.

Piec cukierniczy Hein Bakelux – Condilux
  • Zasilanie elektryczne
  • Idealny do małej piekarni, cukierni, sklepu, supermarketu, stacji benzynowej
  • Prosty w obsłudze panel sterowniczy
zdjęcie

 

 

Piec rurkowy Hein Universal

Komorowy piec rurkowy Hein Universal jest wyposażony w palenisko ceramiczne i ręcznie odlewane płyty wypiekowe o grubości 22 mm.

Piec rurkowy Hein Universal
  • Wysoka jakość wypieków
  • Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
  • Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
  • Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
  • Niższe koszty eksploatacji, niska emisja spalin i małe straty ciepła
  • 10 lat gwarancji na system rur i palenisko ceramiczne
zdjęcie

 

Piec rurkowy Hein Woodstone

Komorowy piec rurkowy Hein Woodstone z paleniskiem ceramicznym i kamiennymi płytami wypiekowymi jest opalany drewnem. Oferujemy modele w różnych wielkościach.

Piec rurkowy Hein Woodstone
  • Wysoka jakość wypieków – jak pieczenie na kamieniu
  • Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
  • Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
  • Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
  • Zużycie energii do 50 % mniej niż w piecach piekarniczych podobnej wielkości
  • Możliwość zamontowania palnika olejowego lub gazowego
zdjęcie

YouTube