Piec obrotowy HEIN Ecostone²
Nowoczesny piec obrotowy z systemem odzysku ciepła ze spalin i ścianą ceramiczną wewnątrz komory wypiekowej. Oferujemy modele o zróżnicowanej wielkości oraz w wersjach na 1, 2 lub 4 wózki. Jego główne zalety: Temperatura spalin obniżona ok. 50 stopni w stosunku do warunków w komorze wypiekowej Obniżona wartość przyłącza: – 10% Obniżona temperatura wypiekowa: – 10%…
Piece rurkowe Hein Shopstone
Sklepowe piece rurkowe Hein Shopstone wyposażone są w rewolucyjny hybrydowy, ceramiczny akumulator ciepła. Dzięki niemu piece piekarnicze spełniają swe funkcje bez konieczności montażu palnika i podłączenia do komina spalinowego.
- Wysoka jakość wypieków – jak w kamiennych piecach
- Pieczenie w sklepie, jak na tradycyjnym ceramicznym piecu rurowym
- Dłuższa świeżość i aromat wypieków oraz elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
- W tej samej temperaturze można piec zróżnicowany asortyment
- Przyłącze elektryczne o mocy zaledwie 19,5 kW dla pieca o powierzchni wypiekowej 5 m kw.
Piec komorowy Hein Elektro
Elektryczny piec komorowy Hein Elektro nadaje się do pieczenia szerokiej gamy produktów. Oferujemy wersje posiadające od 2 do 6 półek, a każda komora jest sterowana niezależnie.
- W pełni elektryczne zasilanie, ogrzewanie grzałkami w otulinie ceramicznej
- Bardzo wydajne wytwornice pary
- Niezależne regulowanie temperatury w górnej i dolnej części każdej komory
- Każda komora może pracować indywidualnie
- 5 lat gwarancji dla grzałek w otulinie ceramicznej
Piec obrotowy Hein Shoplux
Elektryczny piec obrotowy Hein Shoplux ma niewielką powierzchnię podstawy zabudowy. Dobrze sprawdza się w punktach handlowych.
- Kompaktowy piec obrotowy o powierzchni zabudowy 1 m kw.
- Jakością wypieków dorównuje dużo większym piecom obrotowym
- Zasilanie elektryczne pozwala na podłączenie w lokalach bez instalacji olejowej lub gazowej
- Polecany do supermarketów, sklepów, stacji benzynowych
Piec obrotowy Hein Luxrotor
W piecu obrotowym Hein Luxrotor pieczenie odbywa się poprzez nadmuchiwanie gorącego powietrza na kręcący się wózek. System umożliwia równomierny wypiek na wszystkich poziomach wózka.
- Powierzchnia wypiekowa pieca piekarniczego od 4,3 do 38,4 m kw.
- Duża powierzchnia wypiekowa na małej powierzchni zabudowy
- Wersje na 1, 2 lub 4 wózki
- Masywne drzwi z unikalnym systemem ryglowania
- Kompatybilny z wózkami piekarniczymi innych producentów
- Bardzo wydajna wytwornica pary dla optymalnej jakości wypieku
Piec cukierniczy i piekarniczy Hein Stoneroll
Piec cukierniczy i piekarniczy Hein Stoneroll łączy zalety pieca rurkowego (wysoka jakość wypieków) z piecem wózkowym (łatwa obsługa).
- Piec wózkowy ogrzewany rurkami pierścieniowymi z paleniskiem ceramicznym
- Prosty załadunek i rozładunek pieca
- Duże oszczędności energii dzięki zastosowaniu paleniska ceramicznego z tyłu pieca
- Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
- Wypiek na blachach lub płytach hertowych
Piec cukierniczy Hein Bakelux – Condilux
Elektryczny piec cukierniczy Hein Bakelux – Condilux świetnie sprawdza się zarówno w małych cukierniach, jak i w piekarniach czy sklepach. Oferujemy modele o różnych wymiarach i z różną liczbą komór.
- Zasilanie elektryczne
- Idealny do małej piekarni, cukierni, sklepu, supermarketu, stacji benzynowej
- Prosty w obsłudze panel sterowniczy
Piec rurkowy Hein Universal
Komorowy piec rurkowy Hein Universal jest wyposażony w palenisko ceramiczne i ręcznie odlewane płyty wypiekowe o grubości 22 mm.
- Wysoka jakość wypieków
- Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
- Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
- Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
- Niższe koszty eksploatacji, niska emisja spalin i małe straty ciepła
- 10 lat gwarancji na system rur i palenisko ceramiczne
Piec rurkowy Hein Woodstone
Komorowy piec rurkowy Hein Woodstone z paleniskiem ceramicznym i kamiennymi płytami wypiekowymi jest opalany drewnem. Oferujemy modele w różnych wielkościach.
- Wysoka jakość wypieków – jak pieczenie na kamieniu
- Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
- Dłuższa świeżość i aromat wypieków, elastyczne pieczenie bez szoku termicznego
- Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
- Zużycie energii do 50 % mniej niż w piecach piekarniczych podobnej wielkości
- Możliwość zamontowania palnika olejowego lub gazowego