SYSTEMY ZAŁADOWCZO-WYŁADOWCZE HEIN

Piec obrotowy Hein Ecostone² z systemem odzysku ciepła ze spalin i ścianą ceramiczną wewnątrz komory wypiekowej

temperatura spalin obniżona ok 51 stopni C w stosunku do temperatury w komorze wypiekowej
Obniżona wartość przyłącza: – 10 %
Obniżona temperatura wypiekowa: – 10 %
Obniżony czas wypieku: – 5 %
Nowe super szczelne drzwi: – 25 % zredukowane przenikanie ciepła

Piec sklepowy rurkowy Hein Shopstone z rewolucyjnym hybrydowym ceramicznym akumulatorem ciepła.

-Wysoka jakość wypieków, „pieczenie na kamieniu”
– Pieczenie w sklepie jak na tradycyjnym ceramicznym piecu rurkowym
– Dłuższa świeżość i aromat wypiekanego asortymentu dzięki zredukowanemu współczynnikowi Delta T,elastyczne pieczenie bez „szoku termicznego”
– Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
– przyłącze elektryczne tylko 19,2 Kw dla pieca 5 m2 powierzchni wypiekowej

 

 

Piec komorowy elektryczny Hein Electro. Elastyczne pieczenie szerokiej gamy produktów.

– zasilanie w 100 % elektryczne, ogrzewanie za pomocą grzałek w otulinie ceramicznej
– bardzo wydajne wytwornice pary
– niezależne regulowanie temperatury w górnej i dolnej części każdej komory
– każda komora może pracować indywidualnie
– 5 lat gwarancji na grzałki w otulinie ceramicznej

Piec obrotowy elektryczny Hein Shoplux. Mały elektryczny piec obrotowy tylko 1 m2 powierzchni zabudowy.

– mały kompaktowy piec obrotowy o powierzchni zabudowy 1 m2
– wysoka jakość wypieków jak w przypadku większych gabarytowo pieców obrotowych
– zasilanie elektryczne idealny do punktów w których nie ma możliwości podłączenia instalacji
olejowej lub gazowej
– polecany do supermarketów, sklepów, stacji benzynowych

 

Piec obrotowy Hein Luxrotor. Dostępne w rozmiarze od L do XXL na 1,2 lub 4 wózki.

– dostępne od 4,3 m2 do 38,4 m2 powierzchni wypiekowej
– duża powierzchnia wypiekowa na małej powierzchni zabudowy
– doskonałe wykonanie z najlepszych materiałów
– masywne drzwi z unikalnym systemem ryglowania
– kompatybilny z wózkami innych producentów
– bardzo wydajna wytwornica pary dla optymalnej jakości wypieku

Piec wózkowy rurkowy Hein Stoneroll. Połączenie pieca rurkowego z piecem wózkowym.

– piec wózkowy ogrzewany rurkami perścieniowymi z paleniskiem ceramicznym
– prosty załadunek i rozładunek pieca
– duże oszczędności energii dzięki zastosowaniu paleniska ceramicznego z tyłu pieca
– Dłuższa świeżość i aromat wypiekanego asortymentu dzięki zredukowanemu współczynnikowi Delta T,elastyczne pieczenie bez „szoku termicznego”
– wypiek na blachach lub płytach hertowych

 

Piec sklepowy elektryczny Hein Bakelux – Condilux. Kompaktowe piece dla każdego.

-zasilanie w 100 % elektryczne
– idealne do małej piekarni, cukierni, sklepu, supermarketu, stacji benzynowej
– piece konwekcyjne i modułowe hertowe z możliwością ich rozbudowy

 

Piec komorowy rurkowy Hein Universal z paleniskiem ceramicznym i 22 mm ręcznie odlewanymi płytami wypiekowymi

– Wysoka jakość wypieków
– Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
– Dłuższa świeżość i aromat wypiekanego asortymentu dzięki zredukowanemu współczynnikowi Delta T,elastyczne pieczenie bez „szoku termicznego”
– Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
– Niskie koszty eksploatacji – do 40 % energii mniej, niska emisja spalin i małe straty ciepła
– 10 lat gwarancji na system rur, palenisko ceramiczne

 

Piec komorowy rurkowy Hein Woodstone z paleniskiem ceramicznym i kamiennymi płytami wypiekowymi, opalany drewnem.

– Wysoka jakość wypieków, „pieczenie na kamieniu”
– Mocna, ergonomiczna konstrukcja, prosta obsługa i konserwacja
– Dłuższa świeżość i aromat wypiekanego asortymentu dzięki zredukowanemu współczynnikowi Delta T,elastyczne pieczenie bez „szoku termicznego”
– Różny asortyment można piec w tej samej temperaturze
– Minimalne zużycie energii do 50 % energii mniej, bardzo niska emisja CO2 i małe straty ciepła
– Możliwość zamontowania palnika olejowego lub gazowego

 

Scroll to Top