Rogalikarki

Rogalikarki to urządzenia, które znacznie usprawniają produkcję wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przy ich pomocy czynności, takie jak zawijanie czy formowanie gotowych porcji ciasta na kształt rogali wykonywane są w sposób automatyczny, co w porównaniu do ręcznej pracy jest o wiele szybsze. Co istotne, gotowe produkty przeznaczone do sprzedaży powinny mieć nie tylko identyczną masę, ale też formę. Rogalikarki gwarantują więc zachowanie precyzyjnego kształtu, jednakowego dla wszystkich wytwarzanych wyrobów.

Jednocześnie oferowane urządzenia umożliwiają zmianę parametrów, takich jak długość i wielkość rogala, a także ilość zwojów. W połączeniu z miesiarkami cukierniczymi i dzielarkami lub całymi nowoczesnymi liniami piekarniczymi w dużym stopniu wpływają na wydajność produkcji rozmaitych wyrobów cukierniczych oraz półcukierniczych.

Czym cechują się nasze rogalikarki?

Oferowane w naszej firmie rogalikarki pochodzą od najlepszych producentów. Cechują się solidną konstrukcją, a także mocnymi, wytrzymałymi komponentami. Przekłada się to na szybką, wydajną oraz bezawaryjną pracę nawet w przypadku intensywnego użytkowania. Ich obsługa jest bardzo prosta i umożliwia sprawną zmianę ustawień sposobu formowania ciasta.

Rogalikarki świetnie sprawdzą się zarówno w mniejszych, jak i większych zakładach produkcyjnych, standardowych piekarniach oraz niewielkich lokalach cukierniczych. Umożliwiają wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta o różnej wadze, a także wykonanego z różnego rodzaju mieszanek mąk. Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat dostępnych w naszej ofercie modeli, zachęcamy do kontaktu. Nasi pracownicy chętnie odpowiedzą na każde pytanie oraz doradzą najlepsze, indywidualnie dostosowane rozwiązania.

Scroll to Top