Oferujemy smażalnik do pączków o solidnej konstrukcji wykonanej w całości ze stali nierdzewnej. W urządzeniu jednorazowo można smażyć 60 pączków. Proces smażenia obsługuje manualnie jedna osoba.
Za podgrzanie oleju odpowiadają trzy oddzielne grzałki elektryczne o niskiej mocy 3 kW i napięciu 380 V. Grzałki można wyciągać np. podczas czyszczenia komory. Rozgrzewają one olej w komorze głównej (do 67 l) w ciągu 20 minut do temperatury 170°C i stabilnie ją utrzymują. Właściwe parametry pracy smażalnika do pączków ustawiane są za pomocą termostatu, który zapobiega przypalaniu oleju. Komora główna jest przykrywana podczas pracy pokrywą, która pełni także rolę ociekacza oleju.
Bezpieczna obsługa smażalnika do pączków
Na wyposażeniu naszego smażalnika do pączków znajdują się dwa kosze służące do wkładania i wyjmowania produktów. Elementy, które nie mogą się nagrzewać są chronione przed wysoką temperatura, dzięki temu praca przy urządzeniu jest bezpieczna. Firmom cukierniczym polecamy także nasze nadziewarki do pączków.
Manualny smażalnik do pączków może także służyć do smażenia ryb, frytek, faworków itp.
Zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami. Oferujemy szeroką gamę profesjonalnego sprzętu dla piekarni, cukierni czy gastronomii. W naszej ofercie znajdują się także smażalniki do pączków znanego producenta sprzętu dla gastronomii IZO
Smażalniki do pączków: manualne, automatyczne i półautomatyczne
Sprzedajemy smażalniki do pączków IZO w wersji manualnej, półautomatycznej i automatycznej. Manualne smażalniki do pączków IZO to idealne rozwiązanie dla małych piekarni i cukierni, gdzie produkcja słodkich wypieków nie odbywa się na tak szeroką skalę jak w większych zakładach. Natomiast smażalnik półautomatyczny IZO to zaawansowane urządzenie, które posiada kosz do obracania wszystkich pączków w tym samym czasie. Dzięki temu proces smażenia jest jeszcze bardziej efektywny i szybki.
Smażalnik automatyczny IZO to najbardziej zaawansowane technologicznie urządzenie znajdujące się w naszej ofercie, które pozwala na smażenie pączków bez konieczności ciągłego nadzoru. Podobnie jak urządzenie półautomatyczne, posiada kosz do obracania pączków w tym samym czasie, a ponadto automatyczną klapę oraz system sterowania oparty o komputer bezdotykowy. Zachęcamy do składania zamówień.
DANE TECHNICZNE SMAŻALNIKA DO PĄCZKÓW
ZESTAW PARAMETRÓW | JEDNOSTKA MIARY | WARTOŚĆ |
TYP MASZYNY | SMAŻALNIA ELEKTRYCZNA | |
ZASILANIE | V | 380 |
MOC JEDNEJ GRZAŁKI | kW | 3,0 |
LICZBA GRZAŁEK | SZT | 3,0 |
TEMPERATURA GRZANIA – MINIMALNA – MAKSYMALNA |
0 C 0 C |
20 210 |
CZAS ROZGRZANIA DO TEMPERATURY 170 0C |
min | 20 |
POJEMNOŚĆ KOMORY SMAŻENIA – MINIMALNA – MAKSYMALNA |
L L |
15 70 |
WYMIARY – SZEROKOŚĆ – DŁUGOŚĆ – GŁĘBOKOŚĆ |
mm mm mm |
630 760 135 |
WYMIARY ZEWNĘTRZNE – WYSOKOŚĆ – SZEROKOŚĆ – DŁUGOŚĆ |
mm mm mm |
950 700 990 |
MASA SMAŻALNI BEZ OLEJU | kg | 67 |
OBSŁUGA | OSÓB | 1 |