Smażalnik do pączków

Oferujemy smażalnik do pączków o solidnej konstrukcji wykonanej w całości ze stali nierdzewnej. W urządzeniu jednorazowo można smażyć 60 pączków. Proces smażenia obsługuje manualnie jedna osoba.

Za podgrzanie oleju odpowiadają trzy oddzielne grzałki elektryczne o niskiej mocy 3 kW i napięciu 380 V. Grzałki można wyciągać np. podczas czyszczenia komory. Rozgrzewają one olej w komorze głównej (do 67 l) w ciągu 20 minut do temperatury 170°C i stabilnie ją utrzymują. Właściwe parametry pracy ustawiane są za pomocą termostatu, który zapobiega przypalaniu oleju. Komora główna jest przykrywana podczas pracy pokrywą, która pełni także rolę ociekacza oleju.

 

Bezpieczna obsługa smażalnika do pączków

Na wyposażeniu naszego smażalnika do pączków znajdują się dwa kosze służące do wkładania i wyjmowania produktów. Elementy, które nie mogą się nagrzewać są chronione przed wysoką temperatura, dzięki temu praca przy urządzeniu jest bezpieczna. Firmom cukierniczym polecamy także nasze nadziewarki do pączków.

Manualny smażalnik do pączków może także służyć do smażenia ryb, frytek, faworków itp.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami. Oferujemy szeroką gamę profesjonalnego sprzętu dla piekarni, cukierni czy gastronomii. W naszej ofercie znajdują się także smażalniki do pączków znanego producenta sprzętu dla gastronomii IZO – w wersji manualnej, półautomatycznej i automatycznej.

 

zdjęcie

 

DANE TECHNICZNE SMAŻALNIKA DO PĄCZKÓW

 

ZESTAW PARAMETRÓW JEDNOSTKA MIARY WARTOŚĆ
TYP MASZYNY   SMAŻALNIA ELEKTRYCZNA
ZASILANIE V 380
MOC JEDNEJ GRZAŁKI kW 3,0
LICZBA GRZAŁEK SZT 3,0
TEMPERATURA GRZANIA
– MINIMALNA
– MAKSYMALNA
0 C
0 C
20
210
CZAS ROZGRZANIA
DO TEMPERATURY 170 0C
min 20
POJEMNOŚĆ KOMORY SMAŻENIA
– MINIMALNA
– MAKSYMALNA
L
L
15
70
WYMIARY
– SZEROKOŚĆ
– DŁUGOŚĆ
– GŁĘBOKOŚĆ
mm
mm
mm
630
760
135
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
– WYSOKOŚĆ
– SZEROKOŚĆ
– DŁUGOŚĆ
mm
mm
mm
950
700
990
MASA SMAŻALNI BEZ OLEJU kg 67
OBSŁUGA OSÓB 1
YouTube